Wat moet ik doen als mijn werkgever mij wil ontslaan?

Wil uw werkgever u ontslaan? Dan is het verstandig om advies te vragen bij bijvoorbeeld uw vakbond, uw rechtsbijstandsverzekering of het Juridisch Loket. Teken nooit zomaar een overeenkomst, want als u eenmaal uw handtekening hebt gezet, dan is uw ontslag een feit.

Ontslagvergunning UWV

Als uw werkgever een ontslagvergunning aanvraagt bij het UWV, dan krijgt u een kopie van de aanvraag. Hierop staat ook de reden van uw ontslag. Als u het niet eens bent met uw ontslag reageert u schriftelijk binnen twee weken. De reactie wordt verzonden naar uw werkgever. Het Juridisch Loket, uw vakbond, uw rechtsbijstandsverzekering, de ondernemingsraad of uw advocaat kan u helpen bij het schrijven van de reactie. Het UWV beslist binnen zes weken of uw werkgever u mag ontslaan. Zowel u als uw werkgever krijgt de reactie toegestuurd. Meer over een ontslagvergunning leest u op de website van het UWV

Ontslag via de kantonrechter

Het kan ook zijn dat uw werkgever u wil ontslaan via de kantonrechter. Het is dan heel belangrijk om via rechtsbijstand, uw vakbond, het Juridisch Loket of uw advocaat ondersteuning te krijgen. Ontslag via de rechter kan alleen gebeuren vanwege gewichtige redenen, zoals langdurige arbeidsongeschiktheid, veelvuldig ziekteverzuim, maar ook bedrijfseconomische omstandigheden.

Alles over ontslag leest u op de website van het UWV.

Belastinghulp 2023

  • Hulp bij uw aangifte inkomstenbelasting
  • Een goed-opgeleide vrijwilliger komt bij u thuis
  • Gratis check op huur- en zorgtoeslag
  • Onze leden waarderen deze service met een 8,8
  • Meer dan 60% van onze leden krijgt geld terug
  • Onkostenvergoeding van slechts €12,-

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden