Wat is het verschil tussen een ‘naturapolis’ en een ‘restitutiepolis’?

Bij een naturapolis betaalt uw zorgverzekeraar de rekeningen rechtstreeks aan de zorgaanbieder (bijvoorbeeld de dokter of het ziekenhuis). U kunt alleen de zorgaanbieders gebruiken waar uw zorgverzekeraar een contract mee heeft. Wilt u toch door een andere zorgverlener worden geholpen? Dan is de zorgverzekeraar niet verplicht de kosten te vergoeden.

Bij een restitutiepolis kiest u zelf uw zorgverleners. U betaalt de kosten eerst zelf en stuurt de rekening naar uw zorgverzekeraar. Meestal krijgt u alle zorg uit het basispakket vergoed. Een restitutiepolis is meestal iets duurder dan een naturapolis.

Een combinatiepolis vergoedt sommige kosten in natura en andere kosten op rekening. U kunt zelf kiezen door wie u zich laat helpen. Soms moet u de zorgverlener eerst zelf betalen.

Lees meer in het gratis informatiepakket zorgverzekeringen

  • U ontvangt direct per e-mail de 41 meest gestelde vragen over zorgverzekeringen
  • Medio december ontvangt u per post de ANBO Zorgspecial met onder meer de premies, dekkingen en kortingspercentages van de verzekeringen binnen het ANBO Zorgcollectief. ANBO-leden ontvangen deze bij het ANBO Magazine dat op 13 december verschijnt.
  • En u ontvangt (maximaal 5x) een nieuwsbrief van ANBO waarin wij u op de  hoogte houden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe premies & kortingen en belangrijke data over de zorgverzekeringen. 

AANVRAGEN

ANBO Zorgcollectief

Met het ANBO Zorgcollectief krijgt u korting op uw aanvullende zorgverzekering. Daarnaast profiteert u als lid van extra vitaliteitsvoordeel. Het ANBO Zorgcollectief werkt samen met verzekeraars die inspelen op de zorgvraag van senioren. Zo bent u verzekerd van goede zorg.

Lees meer

Informatiepakket Zorgverzekeringen

  • Ontvang direct per mail de 42 meest gestelde vragen over zorgverzekeringen
  • Ontvang in december per e-mail de ANBO Zorgspecial
  • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over zorgverzekeringen

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden