Wat is de beste zorg voor mijn ouders?

Het mag wel, maar u bent niet verplicht uw ouders in huis te nemen als zij zorg nodig hebben. Er zijn steeds meer mogelijkheden om op andere manieren te wonen met zorg, zoals kangoeroewoningen, aanleunwoningen en woongroepen. Ook zijn er nog steeds verzorgingshuizen en verpleeghuizen.

Via de websites van Zorgkaart Nederland en KiesBeter kunt u zoeken naar een verzorgingstehuis dat voldoet aan uw wensen. Houd er wel rekening mee dat de criteria voor verblijf in een verzorgingstehuis veel zwaarder zijn geworden en in de toekomst door de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz) nog zwaarder worden. Ook sluiten veel huizen omdat het beleid van het kabinet erop gericht is dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Lees meer over mantelzorg in onze Tipgids Mantelzorg.

Wilt u advies of hulp?

Heeft u een vraag en wilt u advies en/of hulp? Neem dan contact op met ANBO Advies:

  • Telefonisch via 0348 - 46 66 88 (op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur)
  • E-mail naar adviesteam@anbo.nl 
  • Of klik op de oranje knop hieronder en vul uw gegevens in.

Het Adviesteam neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

JA IK WIL GRAAG ADVIES EN/OF HULP

Het ANBO Adviesteam bekijkt of zij u direct kunnen helpen of dat het handig is om u in contact te brengen met een ANBO Consulent, die bij u thuis kan komen.

ANBO Adviesteam - ANBO Helpt - wij helpen u graag

Word nu voordelig lid

ANBO Advies is gratis en exclusief toegankelijk voor leden van ANBO. Bent u nog geen lid van ANBO, maar wilt u wél graag gebruik maken van ANBO Advies? Word dan nu lid voor slechts €29,95 voor het eerste jaar en profiteer direct. U kunt ook diegene lid maken voor wie u zorgt. Lees hier meer over het lidmaatschap of word lid door op de knop hieronder te klikken en uw gegevens in te vullen. 

WORD LID VAN ANBO

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden