Ik zorg voor iemand die binnenkort een gesprek heeft met de gemeente over hoe de zorg het best geregeld kan worden. Wat raadt u mij aan?

Zorg dat u bij dit gesprek aanwezig bent. Niet alleen ter ondersteuning van de persoon die u verzorgt of ondersteunt, maar ook omdat u in dit gesprek kunt aangeven in hoeverre u in staat bent om ondersteuning te (blijven) geven. Vanaf 2015 is de gemeente verplicht om ook uw behoeften en wensen mee te nemen in het plan dat voor de cliënt wordt gemaakt.

U kunt beter tijdig aangeven waar uw grenzen liggen en wat u nodig heeft dan later terug te moeten komen op afspraken die in het gesprek met de gemeente zijn gemaakt.

Op Mijn ANBO vindt u een checklist voor dit zogeheten 'keukentafelgesprek. U moet wel lid zijn om op Mijn ANBO te kunnen inloggen. De checklist vindt u hier.

Lees meer over mantelzorg in onze Tipgids Mantelzorg.

Wilt u advies of hulp?

Heeft u een vraag en wilt u advies en/of hulp? Neem dan contact op met ANBO Advies:

  • Telefonisch via 0348 - 46 66 88 (op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur)
  • E-mail naar adviesteam@anbo.nl 
  • Of klik op de oranje knop hieronder en vul uw gegevens in.

Het Adviesteam neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

JA IK WIL GRAAG ADVIES EN/OF HULP

Het ANBO Adviesteam bekijkt of zij u direct kunnen helpen of dat het handig is om u in contact te brengen met een ANBO Consulent, die bij u thuis kan komen.

ANBO Adviesteam - ANBO Helpt - wij helpen u graag

Word nu voordelig lid

ANBO Advies is gratis en exclusief toegankelijk voor leden van ANBO. Bent u nog geen lid van ANBO, maar wilt u wél graag gebruik maken van ANBO Advies? Word dan nu lid voor slechts €29,95 voor het eerste jaar en profiteer direct. U kunt ook diegene lid maken voor wie u zorgt. Lees hier meer over het lidmaatschap of word lid door op de knop hieronder te klikken en uw gegevens in te vullen. 

WORD LID VAN ANBO

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden