Veilig douchen met een douchestoel, douchekruk of douchezitje: waar moet u op letten?

Veilig douchen is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor ouderen of mensen die moeite hebben met lang staan en hun evenwicht bewaren. Een douchestoel, douchekruk of douchezitje kan hierbij helpen. Maar waar moet u op letten bij het kopen van zo'n hulpmiddel?

Een douchestoel heeft een rugleuning en soms ook armleuningen, wat zorgt voor extra comfort en steun. Een douchekruk is daarentegen wat goedkoper, neemt minder ruimte, is makkelijk te verplaatsen, maar biedt minder steun. Een douchezitje is ideaal voor kleine badkamers en kan aan de muur worden gemonteerd, zodat het minder ruimte inneemt.

Bij het kopen van een douchestoel, douchekruk of douchezitje is het belangrijk om te letten op de betrouwbaarheid van de leverancier, de anti-slippoten, de breedte van de zitting, de hoogteverstelling, het gewicht en de draagkracht. Ook is het handig om te kijken of de stoel of kruk opklapbaar is, als u ruimte wilt besparen.

Kortom, met een douchestoel, douchekruk of douchezitje kunt u veilig en comfortabel douchen, mits u de juiste keuze maakt en rekening houdt met de bovengenoemde punten.

Meer informatie en kooptips

Kijk dan eens op de website van Langerthuisinhuis.nl. Deze partij heeft een aantal kooptips onder elkaar gezet.

Ga naar de kooptips

Meest gestelde vragen

Hulpmiddelen

  • Advies en aanschaftips over hulpmiddelen
  • Hulpmiddelen en de Wmo
  • 10% korting bij Medipoint
  • 10% korting op een veilige badkamer bij de Woningwachter
  • 100 euro korting bij Tworby
  • Tipgids Woningaanpassingen

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden