Wanneer krijg ik een herhaalprik (extra coronaprik) tegen corona?

Extra coronaprik nu ook voor 60-plussers

Ook mensen van 60 tot en met 69 jaar krijgen vanaf zaterdag 26 maart de mogelijkheid op afspraak een extra coronavaccinatie te halen. Deze herhaalprik is mogelijk drie maanden na de laatste coronaprik of een doorgemaakte infectie. Dat schrijft minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad hierover. Eerder werd de herhaalprik al aangeboden aan mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis (bron: De Rijksoverheid)

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus neemt momenteel vooral toe bij mensen tussen de 60 en 69 jaar.  Daarbij neemt de bescherming van de eerste boostervaccinatie langzaam af. Daarom kan er nu uit voorzorg op afspraak een herhaalprik worden gehaald om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname op peil te houden. (bron: De Rijksoverheid)

De Gezondheidsraad adviseert geen herhaalprik voor mensen onder de 60 jaar. Deze groep is voorlopig nog goed beschermd tegen ernstige ziekte.

Uitnodigingen en start vaccinaties

Mensen van 60 tot en met 69 jaar komen drie maanden na de laatste vaccinatie of besmetting in aanmerking voor de herhaalprik. Vanaf 26 maart kunnen zij hiervoor bij de GGD online een afspraak maken en kunnen de eerste prikken worden gezet. Het RIVM stuurt deze groep daarnaast binnenkort een uitnodiging per brief, waarmee zij telefonisch een afspraak kunnen maken. (bron: De Rijksoverheid)

Lees meer

Heeft u vragen? Op de website vragenovercorona leest u hoe u in contact kunt komen met een onafhankelijke zorgprofessional.

Extra coronaprik voor 70-plussers, bewoners van verpleeghuizen en mensen met een ernstig verminderde weerstand 

Nieuwsbericht 25 februari 2022 (bron Rijksoverheid):

Vanaf 26 februari uitnodiging voor extra coronavaccinatie

Vanaf 26 februari worden mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis uitgenodigd voor een extra coronavaccinatie. De uitnodiging volgt ongeveer 3 maanden na hun laatste coronaprik. Dat schrijft minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) donderdag aan de Tweede Kamer. Dit komt overeen met het advies van de Gezondheidsraad om alleen deze specifieke groepen en niet alle 18-plussers de herhaalprik aan te bieden.

Herhaalprik tegen corona

De bescherming van eerdere vaccinaties tegen het coronavirus neemt het snelst af bij mensen vanaf 70 jaar, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis. Deze mensen krijgen uit voorzorg een herhaalprik aangeboden om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname op peil te houden. Dat is belangrijk omdat onder sommige leeftijdsgroepen het aantal besmettingen nog toeneemt.

Lees meer

Lees ook het bericht over de extra coronaprik van het RIVM. Klik hier om het bericht te lezen. 

Uitnodigingen en start vaccinaties

De herhaalprik tegen corona wordt pas vanaf drie maanden na de laatste vaccinatie aangeboden. De groep 70-plussers krijgt hiervoor een uitnodigingsbrief en kan online of telefonisch een afspraak maken. (bron Rijksoverheid)

Eerste uitnodigingen

De eerste brieven vallen zaterdag 26 februari op de mat. Het prikken start in de week van 28 februari. De mobiele 70-plussers kunnen na het maken van een afspraak hiervoor zelf naar de GGD gaan. Wanneer dit echt niet mogelijk is, kan in overleg met de huisarts thuis worden geprikt. (bron Rijksoverheid)

Bewoners van instellingen worden gevaccineerd door de eigen medische dienst of door de GGD.

Lees meer

Wanneer krijg ik een extra coronaprik | herhaalprik tegen corona | ANBO

Gerelateerd dossier

ANBO | Dossier: coronavirus
Dossier: coronavirus

Altijd een goed en passend advies

  • Advies van het ANBO Adviesteam
  • Hulp aan huis
  • Hulp bij uw belastingaangifte

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden