Ik wil er alles aan doen om gezond en mobiel te blijven. Waar moet ik op letten?

Bewegen is belangrijk om gezond en fit te blijven, zeker als u ouder wordt.

Wandelen in een rustig looptempo voorkomt onnodige belasting op botten en gewrichten. Zoekt u wandelroutes in uw omgeving? Kijk op www.beterinhetgroen.nl.

Fietsen is bij uitstek een manier om fit te blijven, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Fietsen helpt zelfs om neerslachtigheid en depressie te voorkomen. Ook als u niet meer durft te fietsen zijn er mogelijkheden, zoals extra aanpassingen als spiegels en extra wieltjes of misschien is de driewielfiets iets voor u. Kijk op www.blijfveiligmobiel.nl/fiets.

Vallen

De meeste ongelukken vinden thuis plaats door vallen. Bent u bang om te vallen of bent u weleens gevallen en wilt u dit voorkomen? Kijk op www.veiligheid.nl voor praktische tips.

Verkeer

Let bij deelname aan het verkeer erop dat u zo goed mogelijk ziet en hoort. Dat is in het belang van uw eigen veiligheid maar ook van de veiligheid van overige verkeersdeelnemers. Ga dus op tijd naar de opticien of audicien in uw woonplaats. U kunt bij hen vaak een gratis oog- of gehoortest doen.

Rijdt u auto? Laat tijdig uw rijbewijs verlengen! Meer informatie vindt u hier.

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Met de online-verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdekt u in twee minuten of uw kennis van de verkeersregels nog up-to-date is. Doe de online-verkeerstest op www.vvn.nl/opfriscursus.

De ANWB en Bovag bieden de BROEM-rit aan om ook uw praktische vaardigheden te testen. In de loop van 2016 worden hier mogelijkheden binnen de Drivers Academy aan toegevoegd.

Meest gestelde vragen

ANBO Advies

  • Persoonlijk advies
  • Hulp bij u thuis, per telefoon of via e-mail
  • Snel antwoord op uw vraag
  • Het ANBO Adviesteam is er voor u
  • Direct, persoonlijk en telefonisch bereikbaar!
  • ANBO leden waarderen ons advies met een 8,5
  • Exclusief en gratis voor leden

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden