Hoe wordt de hoogte van mijn eigen bijdrage berekend?

De eigen bijdrage zorg met verblijf (u verblijft dan in een instelling) wordt bepaald op basis van uw inkomen, vermogen, huishouden en uw zorgindicatie. Met de rekenhulp van het CAK kunt u uw eigen bijdrage berekenen. Let op: dit is een schatting.

Lage eigen bijdrage

Meestal betaalt u de eerste vier maanden bij verblijf in een instelling de lage eigen bijdrage. De lage eigen bijdrage is altijd verschuldigd als één van de huwelijkspartners in een instelling is opgenomen en de ander thuis blijft wonen.

In 2020 is de lage eigen bijdrage minimaal 168,00 euro per maand en maximaal 881,60 euro per maand. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Op de website van het CAK kunt u precies lezen hoe de lage eigen bijdrage wordt berekend.

Hoge eigen bijdrage

De hoge eigen bijdrage voor een verblijf in een instelling is maximaal 2.419,40 euro per maand. Hierbij houdt het CAK er uiteraard rekening mee dat u kleed- en zakgeld overhoudt. Op de website van het CAK kunt u lezen hoe de hoge eigen bijdrage wordt berekend.

Altijd een goed en passend advies

  • Advies van het ANBO Adviesteam
  • Hulp aan huis
  • Hulp bij uw belastingaangifte

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden