Hoe maak je de verdeling tussen mij en mijn fiscale partner?

Verdeling kunt u maken als het gaat om de eigen woning, inkomsten uit vermogen en bij aftrekposten als zorgkosten en giften. Dus niet voor de eigen inkomsten. U kunt zelf de meest gunstige verdeling maken in uw aangifte.

Eén van de laatste vragen in de aangifte gaat over de verdeling. U kunt dan kiezen bij wie welk deel van de zorgkosten het meeste oplevert. Klik bij iedere keer dat u verdeelt op Belasting berekenen. Dan verschijnt het totaalbedrag dat u moet betalen of terugkrijgt.

Maak verschillende verdelingen net zolang het meest gunstige bedrag ziet. Het hoeft namelijk niet altijd voordelig te zijn om alles aan één persoon toe te rekenen.

Wilt u graag hulp met uw belastingaangifte of bij het aanvragen van zorg- en/of huurtoeslag?

ANBO helpt u thuis met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Ook checkt ANBO mogelijke huur- en zorgtoeslag. Zo weet u zeker dat alles goed wordt ingevuld. Lees hier meer over de ANBO Belastinghulp

Heeft u hulp nodig bij het (digitaal) invullen en indienen van uw belastingaangifte? Of bij het aanvragen van huur- en/of zorgtoeslag? Bel dan direct naar 0348 46 66 66 of klik op de oranje knop hieronder. Er komt dan een vrijwilliger bij u thuis om u te helpen. Wij helpen alle leden, ongeacht inkomen!

AANMELDEN BELASTINGHULP

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden